Melyik a legkisebb ország méretben és népességben?

A világ legkisebb országa a Vatikán , a pápa otthona. Ez az apró városállam egy városban fekszik, Róma központjában . Alig 0,5 négyzetkilométer, méretében összehasonlítható egy kis faluval vagy városközponttal. A világ legkisebb lakossága is itt van, mindössze 800 lakosa van, és ebből csak körülbelül 450-en a Vatikán állampolgárai. Ennek ellenére a Vatikánváros évente kb. ötmillió látogatót fogad. A nevezetességek közé tartozik a Sixtus-kápolna és a Szent Péter-bazilika.
Melyik a legnagyobb ország méretben és népességben?
Oroszország 17 000 négyzetkilométeren messze a legnagyobb ország a Földön . Az európai Balti-tengertől ami az ország legnyugatibb pontja, ahol Észtországgal és Finnországgal szomszédos, ez a hosszú ország az északi féltekén körbeveszi, átöleli a sarkkört szibériai északi részéig, és délen számos országgal határos: Kazahsztán , Mongólia , Kína és Észak -Korea. Legkeletibb pontján mindössze néhány mérföldre van Alaszkától . Ez a világ egyetlen olyan országa, amelynek lába két kontinensen , Ázsiában és Európában van.
Vatikánváros

Melyik ország lakossága a legnépesebb?

A legnépesebb ország Kína, ahol több mint 1,4 milliárd ember él, és ez a szám folyamatosan növekszik. Látszólag homogénnek tűnik a kívülállók számára, Kína valójában egy rendkívül sokszínű ország, külön kulturális csoportokkal és változatos konyhával, tájakkal, sőt éghajlattal. A második helyen India áll , alig 1,4 milliárd lakosával.
Kína

Melyik országban van a legnagyobb kulturális sokszínűség?

A Föld kulturális szempontból legkülönfélébb országa valószínűleg Benin Nyugat -Afrikában – derül ki a Global Diversity Index adataiból. Mindazonáltal a kulturális szempontból legkülönfélébb városok közül néhány megtalálható Észak -Amerikában is, köztük Torontóban , ahol 200 kultúra található, majd New York , Los Angeles és San Francisco. Európában London , Párizs és Amszterdam vezeti a sokszínűségi listákat. Sydney, Szingapúr és Sao Paulo is rendkívül változatos városok.

Melyik a világ leglátogatottabb országa?

Az UNWTO World Tourism szerint a gyönyörű európai Franciaország elnyerte a legtöbb éves látogató elismerését 2018 -ban. Franciaország lakossága 67 millió, de évente több mint 89 millió látogatót fogad. Mi van Franciaországban? Lehet ez a lenyűgöző vidék, a kulturális városok, a gazdag történelem, vagy csak sajt és bor hatása? Utána Spanyolország következik, évente több mint 80 millió látogatóval.
Franciaország

Mely országokban esik a legtöbb eső az év során?

Észak-Európa esős hírneve ellenére a legnagyobb csapadékmennyiség az Egyenlítő közelében fekvő országokban esik. Évente több mint 3000 mm -rel Kolumbia a leg csapadékosabb ország a Földön , amelyet Sao Tome, Principe és Pápua Új -Guinea követ.

Mely országokban esik a legkevesebb eső?

Nem lesz meglepő, hogy a legkevésbé esős országokat a nagy sivataggal rendelkező országokban találjuk, különösen a Közel -Keleten és Észak -Afrikában, ahol Egyiptom , az Egyesült Arab Emírségek és Szaúd -Arábia büszkék arra, hogy a legszárazabbak közé tartoznak.
Sivatag

Melyik országokban van a legtöbb sziget?

Meglepődve olvashatja, hogy Svédország az első a legtöbb sziget versenyben. 267 570 szigetével még az ország fővárosa, Stockholm is 14 szigetből álló szigetcsoportra épül. Érdemes azonban megjegyezni, hogy e szigetek többsége lakott.
Svédország - szigetek

Melyik országban van a legtöbb repülőtér?

Az Egyesült Államok az első helyen áll, hihetetlen 13 500+ repülőtérrel. Ha ehhez a számhoz privát repülőtereket is hozzá adjuk, akkor több mint 19 000 repülőteret kapunk. A második helyen Brazília áll , jóval kevesebbel (de mégis hatalmas összeggel), alig több mint 4000 repülőtérrel.

Melyik országban van a legtöbb strand/partvonal?

Kanada elnyeri a legnagyobb tengerpart díját, részben az Északi-sarkvidéknek és az ország északi partvonalának köszönhetően. Kanada 202 080 km tengerparttal büszkélkedhet, de ez nem végig strand. Ha strand, akkor Indonézia, ahol az országot 99.083 km hosszú tengerpartját alkotják gyönyörű homokos strandok.
Kanada strand

Melyik ország a legnaposabb?

Sokan igazán szeretnénk tudni, hogy hova mehetünk a garantált napozásért, a legtöbb napsütéses óráért? A legnagyobb napsütéses órákkal rendelkező helyek az USA -ban és Egyiptomban találhatók. Az Egyesült Államokban a legnaposabb helyek Arizonában és Nevadában találhatók, mindkettő tökéletes hely az egész éves napsütéshez.
USA Arizóna napsütés