A kínai Nagy Fal az egyik legismertebb és leglátogatottabb turisztikai attrakció a világon. Az ősi fallal kapcsolatos történetek, legendák és rejtélyek még mindig sokakat lenyűgöznek. Az alábbiakban bemutatjuk a Nagy Fal történelmét, érdekességeit és néhány titkát.

1. Történelem

A Nagy Fal építése több mint 2000 évvel ezelőtt kezdődött, Qin Shi Huangdi császár uralkodása alatt. Az építkezés évszázadokon át tartott, és végül több mint 20 ezer kilométer hosszú falat hoztak létre, amelynek célja az volt, hogy megvédje Kínát a nomád invázióktól

2. Érdekességek

A fal nem egyetlen hatalmas építményből állt: valójában több száz kisebb falból állt, amelyeket egymással összekötöttek.
A falnak nincs csak egyetlen “Nagy Fal” neve: Kína-szerte számos olyan fal van, amelyek más-más időszakokban épültek fel.
A falon kívül is létezik egy sor védelmi rendszer: például vízálló árkokkal vagy tornyokkal felszerelt erődökkel.

3. Titkok

Bár a Nagy Fal ma már inkább turisztikai látványosságként funkcionál, még mindig rengeteg titok és legendák veszik körbe:
Sokan úgy hiszik, hogy a falba be volt zárva az alapító Qin Shi Huangdi császár feleségét is.
Némelyek szerint a falon belül található titkos járatok segítségével sikerült elrejteni egy sor aranyat.
Vannak olyanok is, akik úgy vélik, hogy az óriási fallal kapcsolatos tudást az űrlények adták át az emberiségnek.
A kínai Nagy Fal egyszerre történelmi emlékmű és mérnöki csoda. Bár sok rejtéllyel övezett, továbbra is vonzza a látogatókat minden sarkából. Ha te is szeretnéd megtapasztalni ezt a varázslatos helyszínt élőben is, mindenképpen tervezz egy utazást Kínába!

Kínai nagy fal
Kínai nagy fal